Perinteinen rairuoho ei olekaan enää se ainoa oikea pääsiäisruoho, vaan yhä useampi haluaa kokeilla jotain uutta. Vehnän ja ohran siemeniä on ollut tarjolla myynnissäkin jo useampina vuosina pääsiäisen alla, mutta viime viikkoina somessa on näkynyt jos jonkinmoista siemenestä kasvatettua vihreää: popcornia (maissi), krassia, herneitä, auringonkukkaa, sinapinsiemeniä…  Syötäville versoille löytyy kiva hyötykäyttökin!

Pääsiäisruoho kannattaa kylvää ajoissa, viimeistään viikkoa ennen pääsiäistä. Kylvöastioissa vain mielikuvitus on rajana. Tässä on käytössä lasilyhty. Koska lyhty ei pidä kunnolla vettä, on saumat käsiteltävä astian sisäpuolelta silikonilla tai pohjalle laitettava muovia tai muovikelmua. Arkoja pöytäpintoja suojelevan kannattaa varmuuden vuoksi laittaa lyhdyn alle lautanen, tarjotin tai tarjoiluvati.

Samalla periaatteella on toteutettu myös pieni kaktusterraario. Lyhdyn pohjalle on tässä istutuksessa laitettu ensin multaa, johon kaktukset on istutettu ja pinnalle ripoteltu soraa. Kasvit voi myös säilyttää ruukuissaan ja ympäröidä ne soralla.

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille! Pysytään terveinä!