Ok-talon märkätilojen peruskorjausremontti Kivistössä Vantaalla valmistui juuri joulun alla 2016. Kohteessa remontoitiin sauna, pesuhuone, kodinhoitohuone, pikkuwc sekä erillinen kylpyhuone. Remontin yhteydessä uusittiin ja siirrettiin lämminvesivaraaja kodinhoitohuoneesta saunan lauteen alle, uusittiin käyttövesiputket, uusittiin kaikki pinnat, kalusteet ja koneet sekä parannettiin tilojen ilmanvaihtoa. Lisäksi remontoitiin vielä erillinen kylpyhuone ja vaihdettiin keittiöön hana.

Suunnittelin kohteen tilat ja värityksen asiakkaan toiveiden mukaan, kilpailutin tekijät, hoidin sopimusneuvottelut ja tein materiaalihankinnat. 

SAUNA

Kuvissa alla: Sauna ennen remonttia. Todella tilavassa saunassa oli ennen suora laude sekä puu- ja sähkökiuas. Valaistus oli heikko. 

Kuvassa alla: Sauna remontin jälkeen. Puukiukaasta haluttiin luopua sen vähäisen käytön vuoksi. Ison saunan lauteiden alle jäävä tila hyödynnettiin sijoittamalla sinne lämminvesivaraaja. Uudet lauteet toivat lisää istumatilaa ja jalkalauteella pienet lapset mahtuvat kylpemään vaikka ammeessa. Seinät ja katto tervaleppää, uusi tehokas ja tyylikäs kiuas, kuituvalaistus lauteissa ja siivousvalo lauteen alla. 

Kuvat alla uusitusta saunasta: Katossa kapea paneeli, seinissä leveä paneeli. Saunan lasioven kautta saadaan luonnonvaloa pesuhuoneen puolelta saunaan.

PESUHUONE

Kuvat alla: Suihkutila ennen remonttia. Pyykkinarut oli ripustettu kylpyhuoneen poikki. Oikeanpuolimmaisessa kuvassa näkymä pesuhuoneesta kodinhoitohuoneeseen. Käynti saunaan on kuvan reunassa vasemmalla, pikku wc oikealla kapean seinän takana.

Kuva alla uusitusta pesuhuoneesta:

Pesuhuoneen takaseinällä ollut ovi takkahuoneeseen poistettiin tarpeettomana, jolloin saatiin tila toiveena olleelle ammeelle. Kontrastina tummanharmaa laatta taustaseinässä, joka sovitettiin lattian väriin. Muut seinät vaaleaa laattaa. Katto leveää kosteudenkestävää mdf-paneelia ja upotetut led-valot. Ilmanvaihtoa tehostettiin ilmanvaihtohormiin asennetulla pax-tuulettimella. Oikealla uusi kuivauspatteri. Saunanovi tulee oikealle rättipatterin viereen (ei näy kuvassa).

KODINHOITOHUONE

Kuvat alla kodinhoitohuoneesta ennen remonttia:

Vasemmalla kodinhoitohuoneen kalusteita. Kapea pesukone ja lämminvesivaraaja nurkassa. Kapean tilan toisella puolella olleet korkeat kodinhoitohuoneen kaapistot tekivät tilasta ahtaan. Kaapistoista luovuttiin tarpeettomina ja tila hyödynnettiin saunan vilvoittelutilana.

Kuva alla: Kodinhoitohuoneen uudet valkoiset kalusteet, välitila samaa tummanharmaata laattaa kuin pesuhuoneen taustaseinä ammeen takana. Seinät muutoin vaaleiksi maalatut. Iso kuivaava pesukone varaajan tilalla ja sen päällä kokoontaittuva kuivausteline. Katossa kosteudenkestävä leveä mdf-paneeli. Kattovalaisimina upotetut led-paneelivalot sekä kodinhoito- että pesuhuoneessa. Tehokkaan led-työvalon yhteydessä lisäpistorasia. Huoneen toiselle pitkälle sivulle jäi reilu tila vilvoitteluryhmälle ja kylpytakeille ja -pyyhkeille.

PIKKUWC

Kuvat ennen remonttia: Pikkuwc:ssä ei ollut ovea, allaskaappia eikä peilikaappia. Seiniä kiersivät puunväriset puolipaneelit.

Kuva alla uusitusta pesuhuoneen wc:stä. Pikkuwc erotettiin kodinhoitohuoneesta ja pesuhuoneesta harmaalasiovella. Lisättiin säilytystilaa allaskaapilla ja peilikaapilla, jossa on led-valot. Välitila laatoitettiin samalla tummanharmaalla laatalla kuin ammeen taustaseinä ja kodinhoitohuoneen välitila. Puolipanelointi poistettiin ja seinät maalattiin vaaleiksi.